آشنایی با انواع ریسه و کاربرد ریسه در نورپردازی

ریسه یک نوار به همراه تعدادی لامپ است که این لامپ ها توسط یک مدار الکتریکی به یکدیگر متصل شده اند. از این نوع تجهیزات روشنایی بیشتر به عنوان نور مخفی استفاده می شود. برای آشنایی با انواع ریسه و کاربرد ریسه در نورپردازی و همچنین خرید ریسه نواری می توانید از سایت  نورافاکس اقدام نمایید.

ریسه ها به علت محفظه لاستیکی شکل یا سیم اتصال، انعطاف پذیری بالایی دارند. در گذشته، این نوع تجهیزات اغلب در اعیاد و جشن های مختلف مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه نسل جدید آنها، یعنی ریسه نواری جایگزین ریسه لامپ بزرگ شده است.

در گذشته، از لامپ هایی با تکنولوژی رشته ای در ساخت این گونه تجهیزات استفاده می شد اما با گذر زمان و ظهور تکنولوژی ال ای دی و اس ام دی، اغلب آنها از این تکنولوژی ها استفاده می کنند.

ریسه نوری چگونه کار می کند؟

اولین قدم در توضیح آشنایی با انواع ریسه و کاربرد ریسه در نورپردازی پرداختن به نحوه کار کردن ریسه‎‌هاست.

ریسه در حقیقت یک لاین نوری در متراژهای گوناگون است و به تعدادی چیپ ال ای دی یا لامپ رشته ای مجهز شده است که فاصله قرارگیری این منابع نوری به مدل و انوع ریسه بستگی دارد.

این نوار با انعطاف پذیری بالا و اندازه های کوچکی که دارد، به راحتی در تمامی محیط ها مانند زیر کابینت، امتداد نرده ها، داخل آرک و به عنوان نور مخفی مورد استفاده قرار می گیرد. منبع تغذیه آن نیز می تواند باتری و یا منبع برق شهری باشد.

انواع ریسه ال ای دی از پنج بخش اصلی تشکیل شده‌اند:

  1. نوار یا سیم: این بخش محل قرارگیری منابع نوری می باشد. البته در برخی از ریسه ها، این بخش می تواند به صورت سیمی باشد و لامپ های ال ای دی ریز بر روی آن قرار گرفته شده باشند. به این ریسه ها، ریسه مفتولی یا ریسه LED سوزنی نیز گفته می شود.
  2. چیپ ال ای دی: هنگامی که ریسه به جریان برق متصل می شود، تراشه های ال ای دی موجود بر روی نوار روشن شده و از خود نور بازتاب می دهند. چیپ ها دارای مدل های مختلفی هستند.
  3. کیت (فلاشر): به کمک این دستگاه می توان نور بازتاب شده از ریسه را کنترل و به صورت دلخواه تنظیم کرد.
  4. درایو و سوکت ریسه: درایو ریسه ال ای دی، برق شهری ۲۲۰ ولت را به برق استاندارد برای ریسه ها تبدیل می کند.
  5. رابط یا سوکت ریسه: ابتدا یا انتهای ریسه ها می بایست به برق متصل شود. معمولاً این کار با استفاده از سوکت ها انجام می شود. همچنین، شاید نیاز به اتصال دو متراژ متفاوت از یک ریسه به یکدیگر وجود داشته باشد که برای این کار نیز، می بایست از سوکت استفاده شود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *